Aladin 3 - Kralj lopova

Ljudi i koji su blizu i oni izdaleka su stigli u Agrabu da proslave venčanje Aladina i princeze Jasmine. Međutim, sultan nije mogao pronaći Aladina tokom priprema - on se vratio u svoj stari ćumez da ponovo uzme bodež, svoju jedinu uspomenu na izgubljenog oca, koji je umro u Aladinovom ranom detinjstvu. Aladin otkriva duhu da je zabrinut kakav će otac biti, jer je njegov otac bio odsutan, ali duh ga uverava da će sve biti ok i oni kreću u palatu na venčanje. U međuvremenu, nepoznato gostima i stražarima, legendarnih 40 lopova i njihov vođa, Kralj Lopova, se ušunjaju u Agrabu, da bi upali na venčanje. Ceremonija počinje kao što je planirano i Aladin i Jasmina su spremni da izgovore svoje zavete, ali 40 lopova ih uskoro prekida i krade blago od svih gostiju. Dok se Jasmina, Abu, Ćilim i Duh bore sa lopovima, Aladin se suočava sa Kraljem lopova, koji pokušava da ukrade određeno žezlo iz redova svadbenih poklona.

40 lopova i njihov vođa ubrzo beže bez žezla. Aladin, Jasmina i kompanija uskoro otkrivaju da to nije bio običan poklon; sadrži snažno proročanstvo koje ima moć da odgovori na jedno pitanje o apsolutno svemu za svakog pojedinca. Kada je Jago slučajno pita zašto su lopovi toliko želeli to žezlo, ona mu kaže da je njihov krajnji cilj bio blago. Uvideći proročansku moć, Aladin postaje znatiželjan da sazna nešto o svojoj prošlosti. Ona nagoveštava da mu na ta pitanja može odgovoriti njegov otac, koji je još uvek živ, a to saznanje mnogo šokira Aladina.

On se pita da li bi trebao potražiti čoveka, koji ga je napustio kao dete,ali uz Jasminino ohrabrenje odlučuje da ga pronađe. Aladin pita proročanstvo o boravištu svog oca; proročanstvo otkriva da je njegov otac sa 40 lopova, "zarobljen u njihovom svetu." Aladin, Abu, Jago i ćilim pronalaze lopove i njihovo skrovište, gde oni otkrivaju da je Aladinov otac Kasim, kralj 40 lopova. Iako Aladin deli kratak, iskreni susret sa Kasimom - svojim ocem, Kasimov podređeni Saluk pokušava da kazni Aladina za ulazak u skrovište. Kasim, umesto toga sugeriše da se Aladin suoči sa izazovom, gde mora da pobedi jednog od 40 lopova i zauzme njegovo mesto. Saluk se bori sa Aladinom, Aladin kasnije uspeva da savlada svog protivnika bacanjem sa litice u more. Aladin je pozdravljen od strane bande, a Kasim otkriva Aladinu zašto je on ostavio svoju suprugu i sina: da pronađe Ruku Midas, moćni predmet za upotrebu, koji može da transformiše sve što dotakne u zlato. Kasim je verovao da sa tom Rukom Midasa, on može da se vrati svojoj porodici i da im pruži život koji zaslužuju, umesto života na ulicama, i da je podsticao napad kako bi mogao da uzme proročanstvo i da pita proročicu gde se tačno nalazi taj predmet za upotrebu. Aladin ubeđuje Kasima da se vrati sa njim u Agrabu, da žive častan život. U početku nerado, ali Kasim na kraju pristaje, kada Jago slučajno otkriva da Aladinovo venčanje može biti njegova poslednja šansa da dobije proročanstvo.

Kasim je srećan što će neko vreme provesti sa svojim sinom. Kasim upoznaje duha, Jasminu i sultana, i njima se odmah dopadne Aladinov otac. Kasim odlučuje da nastavi svoju prvobitnu šemu sa Jagom, koji je sada njegova nova desna ruka. Dok pokušavaju da ukradu proročanstvo iz palate, Kasim i Jago će biti zarobljeni od strane kraljevske straže i Rejzel otkriva sultanu da je Kasim Kralj Lopova. Sultan govori Rejzelu da zadrži Kasima i Jaga u tamnici doživotno. Aladin oslobađa Kasima, ali ga otkriva Rejzel. Uprkos tome što je kriminalac, Aladin se vraća u palatu da preuzme odgovornost za svoje postupke. Sultan se priprema da kazni Aladina, ali duh i Jasmina ga brane, navodeći da je on samo želeo da svom ocu pruži drugu šansu. Sultan prihvata njegovo izvinjenje.

Kasim i Jago sa proročanstvom u rukama odlaze u skrovište 40 lopova, gde su ih zarobili Saluk(koji je preživeo pad sa litice) i ostali lopovi. Jago uspeva da pobegne i odlazi da dovede Aladina, Jasminu, Abua i ćilim do zarobljenog Kasima. Aladin uspeva da oslobodi svog oca, a zatim se miri sa njim. Radeći zajedno, oni su uspeli da izvade Ruku Midasa, pre nego što je u građevini od kornjače počeo potop, ali ih tada napada Saluk. Dok pokušava da pobegne od poplave Saluk uzima Aladina kao taoca, zahtevajući da Kasim preda Ruku Midasa. Kasim baca Midinu Ruku Saluku, ali se Saluk pretvara u zlatnu statuu, nakon što zgrabi Midinu Ruku. Shvativši da njegova opsesija Midinom Rukom može da izazove razaranje i da je njegov sin zapravo njegovo najveće blago, Kasim odbacuje, tj. baca Midinu ruku. Svi se vraćaju u Agrabu, gde će se Aladin i Jasmina konačno venčati. Kasim prisustvuje venčanju, ali neprimetno - u senci. Jago odlučuje da se pridruži Kasimu kao saputnik, i oni odlaze da još jednom obiđu i vide svet.

TAGOVI:

Aladin 3 - Kralj lopova
Aladin 3 - Kralj lopova crtani film
Aladin 3 - Kralj lopova sinhronizovano na srpski
Aladin 3 - Kralj lopova na srpskom
Aladin 3 - Kralj lopova ceo film
Aladin 3 - Kralj lopova ceo film sinhronizovano na srpski
Aladin 3 - Kralj lopova crtani film na srpskom
Aladin 3 - Kralj lopova ceo film na srpskom
Aladin 3 - Kralj lopova ceo film sinkronizirano na hrvatski
Aladin 3 - Kralj lopova na hrvatskom
Aladin 3 - Kralj lopova na bosanskom
Aladin 3 - Kralj lopova sinhronizovano na bosanski