Ali Baba i 40 razbojnika

Ali Baba i njegov stariji brat Kasim su sinovi trgovca. Posle smrti svog oca, pohlepni Kasim se ženi bogatom ženom i postaje bogat. Ali Baba se ženi siromašnom ženom. Jednog dana, Ali Baba je prikupljao i sekao drva u šumi, i onda je čuo grupu od 40 razbojnika koji posećuju svoju pećinu sa blagom. Blago je u pećini, čiji je ulaz zapečaćen magijom. Otvara se rečima "Otvori se Sezame" i zatvara se rečima "Zatvori se Sezame". Kada su lopovi otišli, Ali Baba je ušao u pećinu, i diskretno uzeo jednu vreću zlatnih novčića i odneo kući.

Ali Baba i njegova supruga pozajmili su vagu od njegove snaje da izmere svoje novo bogatstvo. Kada su joj vratili vagu, ona je šokirana, jer na njoj pronalazi zalepljen zlatni novčić i odmah to govori svom mužu Kasimu. Pod pritiskom svog brata, Ali Baba je primoran da otkrije tajnu pećinu. Kasim odlazi u pećinu, vodeći magarca sa sobom, da bi poneo što više blaga. On ulazi u pećinu sa čarobnim rečima. Ali u svojoj pohlepi i uzbuđenju zbog blaga, on zaboravlja čarobne reči, pomoću kojih bi izašao napolje. Razbojnici ga pronalaze tamo i ubijaju ga. Kako se njegov brat nije vratio, Ali Baba odlazi u pećinu da ga traži i pronalazi telo iseckano na četvrtine, a svaki komad prikazan unutar ulaza pećine je predstavljao upozorenje bilo kom drugom ko pokuša da uđe.

Razbojnici su primetili da je telo nestalo i tada shvataju da još jedna osoba zna njihovu tajnu, i kreću da ga pronađu. Jedan od razbojnika je došao u grad i naleteo na Baba Mustafu, koji mu je rekao da je video da je krojač zašivao delove tela mrtvog čoveka i onda je krojač odveo razbojnika do Ali Babine kuće. Razbojnik je urezao određeni znak na vratima kako bi se uveče ostali razbojnici vratili i pobili sve ukućane. Ali Mordžijana, koja je odana svom gospodaru je primetila kada je razbojnik urezivao znak i na vratima celog susedstva je urezala taj znak da razbojnici ne bi mogli da prepoznaju vrata i uveče kad su došli tako je i bilo, tako da je taj razbojnik ubijen zbog neuspelog pokušaja, a isto se desilo i sutradan uveče drugom razbojniku, koji takođe nije uspeo ostale da odvede na pravo mesto. Na kraju odlazi vođa razbojnika(koji je upućen gde se nalazi kuća u kojoj su ušiveni delovi tela mrtvog čoveka) i ovog puta on pamti svaki detalj, koji može vezan za spoljašnjost Ali Babine kuće.

Vođa razbojnika namerava da bude trgovac uljem, kome je potrebno Ali Babino gostoprimstvo, a koji je vukao sa sobom mazge sa 38 naftnih tegli, jednu ispunjenu uljem, a drugih 37 je krilo preostale razbojnike. Kada Ali Baba zaspi, razbojnici planiraju da ga ubiju. Opet, Mordžijana otkriva njihov plan, a sprečava ih tako što ubija svih 37 razbojnika u njihovim naftnim teglama, sipajući ključalo ulje u njih. Kada vođa razbojnika dođe da probudi svoje ljude, on otkriva da su svi mrtvi i beži. Sledećeg jutra Mordžijana govori Ali Babi o razbojnicima u teglama. Oni ih sahranjuju i Ali-Baba pokazuje svoju zahvalnost dajući Mordžijani njenu slobodu.

Da bi se osvetio Ali Babi, vođa razbojnika posle nekog vremena se predstavlja kao trgovac i sprijatelji se sa Ali Babinim sinom(koji je sada zadužen za posao pokojnog Kasima), a pozvan je i na večeru u Ali Babinu kuću. Međutim, vođu razbojnika prepoznaje Mordžijana, koja za večerom predstavlja ples sa bodežom i ubada ga u njegovo srce, kada je on bio nespreman. Ali Baba je prvo ljut na Mordžijanu, ali kada sazna da je razbojnik hteo da ga ubije, on joj zahvaljuje i nagrađuje je udajom za njegovog sina. Ali Baba je i dalje ostao jedini, koji je znao tajnu vezanu za blago u pećini i kako pristupiti tom blagu.

TAGOVI:

Ali Baba i 40 razbojnika
Ali Baba i 40 razbojnika crtani film
Ali Baba i 40 razbojnika sinhronizovano na srpski
Ali Baba i 40 razbojnika na srpskom
Ali Baba i 40 razbojnika ceo film
Ali Baba i 40 razbojnika ceo film sinhronizovano na srpski
Ali Baba i 40 razbojnika crtani film na srpskom
Ali Baba i 40 razbojnika ceo film na srpskom
Ali Baba i 40 razbojnika ceo film sinkronizirano na hrvatski
Ali Baba i 40 razbojnika na hrvatskom
Ali Baba i 40 razbojnika na bosanskom
Ali Baba i 40 razbojnika sinhronizovano na bosanski