Bambi

Radnja se odvija u šumi gde su sve životinje uzbuđene rođenjem laneta Bambija, koji je nazivan „Princem šume“. Sledećeg dana, dok hoda uz svoju mamu, Bambi upoznaje životinje u šumi. Postaje prijatelj sa zecom Tamperom, a potom i sa tvorom Cvetom.

Jednog jutra, Bambi sa mamom odlazi na livadu, mesto koje je i predivno i zastrašujuće, jer na livadu često dolaze lovci, a tu nema zelenila gde bi se životinje mogle sakriti. Na livadi Bambi upoznaje mladu Falinu i svog oca „Velikog Princa šume“, a ubrzo zatim se susreće i sa čovekom koji je oterao sve životinje da pobegnu u šumu.

Zima je stigla, Bambi i zec Tamper proživljavaju avanture na snegu. Više skoro i da nema hrane u šumi, pa Bambi i mama odlaze na livadu gde otkrivaju malo trave, koja najavljuje dolazak proleća. Ali lovci su u šumi! Mama naređuje Bambiju da beži i da se ne osvrće. Dok trče, čuje se pucanj. Nedugo zatim Bambi se nalazi na sigurnom, ali otkriva da nema njegove mame. Dolazi Veliki Princ i otkriva mu da njegova mama više ne može biti sa njim. Sada mora biti hrabar i naučiti da se sam stara o sebi.

S dolaskom proleća životinje počinju da pronalaze svoje parove. Tamper i Cvet pronalaze svoje parove, a Bambi ponovo sreće Falinu. Dok oni veselo plešu kroz šumu dolazi drugi mužjak, Rono, koji pokušava da natera Falinu da ode sa njim. Bambi odlučuje da se bori sa Ronom i pobeđuje gurnuvši ga sa litice u reku.

Te noći, Bambija budi miris dima. Otac mu objašnjava da su lovci ponovo u šumi i da svi moraju bežati. Bambi se vraća da potraži Falinu koju jure lovački psi, bori se sa njima i tako joj omogućava da pobegne. Falina je na sigurnom, ali Bambi biva ustreljen dok trči. Pronalazi ga njegov otac i požuruje da ustane kako bi pobegli na malo ostrvo na jezeru gde se nalaze ostale životinje.

Novo proleće obnavlja spaljenu šumu. Sve životinje su se okupile oko Faline da pozdrave dva novorođena laneta. Bambi i njegov otac posmatraju ovu scenu sa brda i Veliki Princ šume se povlači ostavljajući sinu da zauzme njegovo mesto.

TAGOVI:

Bambi
Bambi crtani film
Bambi sinhronizovano na srpski
Bambi na srpskom
Bambi ceo film
Bambi ceo film sinhronizovano na srpski
Bambi crtani film na srpskom
Bambi ceo film na srpskom
Bambi ceo film sinkronizirano na hrvatski
Bambi na hrvatskom
Bambi na bosanskom
Bambi sinhronizovano na bosanski