Barbi - Mariposa

Zvrndo je zabrinut da će se osramotiti i da se neće uklopiti sa prijateljima svoje prijateljice , zbog toga mu Elina priča priču o Mariposi , vili leptiru koja živi u dalekom kraljevstvu zvanom Leptograd , popularno po vilama sa krilima leptira . Hena, ljubomorna vila leptir i službenica kraljice Leptograda , je otrovala kraljicu u pokušaju da preuzme kraljevstvo . Zbog toga , svetla su u opasnosti ( odnosno mogu nestati ) , ako kraljica podlegne otrovu . Ova svetla štite Leptograd od "Skizita", čudovišta koja jedu vile leptire , a beže od svetlosti , odnosno ona ih odbija . Na Mariposi i njenim poslodavcima / prijateljima , sestrama Rajni i Rajli , je da pronađu protivotrov da spasu kraljicu .

One prvo putuju prema mapi , ali kada padne noć , one su daleko od Leptograda , a pojavljuju se Skiziti . Oni su uključeni u dugu poteru , ali Mariposa, Rajna i Rajla beže kroz kapiju crvenih biljaka . Međutim , mapu su pojeli Skiziti . Mariposa se seća da se na mapi nalazila slika sunca , i ona zaključuje da bi one trebalo da putuju istočno , prema izlazećem suncu . Onda njih tri stižu u divlju šumu , i nailaze na malog letećeg zeca zvanog Zinzi , koji je veliki bacač i voli lepečips , i vodi ih do statue sirene u zamenu za paket lepečipsa. One završavaju ronjenje u jezeru i pronalaze sirene. Mariposa od njih traži da joj kažu gde se nalazi pećina Razmišljanja , i sirene se slože da im pomognu , ali one traže jednu stvar u zamenu za pomoć : Spiralne školjke . Međutim, male bebe sirene spavaju i koriste ove školjke kao jastuke , i otkriveno je to da ako se beba probudi , ona plače i budi morsko čudovište . Rajla pronalazi biljku, i obavija je oko oblika spiralnih školjki . One nežno razmenjuju školjke sa biljkom , ali jednu od beba je zagolicao po nosu mali list koji nije bio pravilno umotan , i beba se budi i počinje da plače . Ovo budi i ostale bebe , koje takođe počinju da plaču , budeći time morsko čudovište . Dok Mariposa isporučuje spiralne školjke sirenama , Rajna, Zinzi i Rajla pokušavaju da pobegnu morskom čudovištu plivajući u različitim pravcima . Na kraju im pomažu sirene i zajedno uspevaju da pobegnu od morskog čudovišta .

U međuvremenu, Kraljica Marabela se smrtno razbolela , a straža je zarobila princa , koji je pokušavao da nadje protivotrov . Dok princ zamajava Kraljičinog glavnog stražara razgovorom , jedna od vila nalazi princa i oslobađa ga. Ta vila je Vilja , Mariposina najbolja prijateljica . Ona kaže princu da sumnja da je Hena otrovala kraljicu . Zato su oni odlučili da je prate , njih dvoje su saznali da je ona preuzela kontrolu nad Skizitima mešajući čudnu tečnost i praškasti cvet ; oni takođe otkrivaju da je Hena sve ovo vreme kovala zaveru kako bi preuzela Leptograd .

Sirene govore hrabrim vilama gde se nalazi pećina Razmišljanja , a one lete nestrpljivo prema njoj , ali kada je pronalaze saznaju da pećinu čuvaju Skiziti . Zinzi uspeva da prevari Skizite i svo četvoro ulaze u pećinu . Tamo će one morati da pronađu svoja razmišljanja . One konačno upoznaju Vilu pećine , koja vodi grupu za različite sekcije , gde ona govori svaki put "Jedna od vas mora ostati iza". Mariposa je ostala poslednja , i Vila pećine je vodi ka mestu popunjenom zvezdama . Ona joj kaže da jedna zvezda sadrži protivotrov koji joj treba . Mariposa na kraju pronalazi jednu , u kojoj ona koristi uzorak zvezdane strele da je pronađe . To nagoveštava da je ovo bila ispravna zvezda , i iz tog razloga , Mariposa je dobila mnogo veća , lepša i blistavija krila .

Četiri junakinje su stigle nazad taman na vreme kada su Skiziti počeli da napadaju sve u Kraljevskom dvorcu vila . Mariposa na kraju otkriva da je Hena ta koja je otrovala kraljicu , pa ona žuri da je izleči sa protivotrovom . Hena pokušava da zaustavi Mariposu u ostvarenju njenog plana , ali Mariposa na kraju uspeva da izleči Marabelu na vreme , tj. pre nego što umre. Hena odlazi i odvodi Skizite pod izgovorom da nisu uhvaćeni , bežeći tako od svetlosti . Nakon velikog spasa , kraljica Marabela predstavlja svaku od junakinja stavljajući im na glavu krune od cveća . Od tada , Mariposa se oseća pripadnicom Leptograda ( pošto se do tog trenutka nije tako osećala ) , i ona je naučila da je najbolja stvar u životu biti ono što jesi .

TAGOVI:

Barbi - Mariposa
Barbi - Mariposa sinhronizovano na srpski
Barbi - Mariposa na srpskom
Barbi - Mariposa ceo film
Barbi - Mariposa ceo film sinhronizovano na srpski
Barbi - Mariposa crtani film na srpskom
Barbi - Mariposa ceo film na srpskom
Barbi - Mariposa ceo film sinkronizirano na hrvatski
Barbi - Mariposa na hrvatskom
Barbi - Mariposa na bosanskom
Barbi - Mariposa sinhronizovano na bosanski