Barbi - Princeza sa ostrva

Nakon nasilne oluje, Sadži, mudar crveni panda i Azul, upadljiv paun otkrivaju to da je šesto-godišnja devojčica imala brodolom nanjihovom ostrvu. Oni i beba slon po imenu Tika, odluče da joj pomognu. Vremenom, ona je naučila da razgovara sa životinjama, ali se ne seća ničega iz svoje prošlosti pre brodoloma, uključujući i njeno ime, Ro. Njeni jedini tragovi su pohaban sanduk sa slomljenom pločicom na kojoj je ime - Ro i iseckana zastava sa belom ružom.

Deset godina kasnije, zgodan princ po imenu Antonio otkriva Rooino ostrvo. Ona spašava njegov život, kada krokodili napadnu njega i njegovog prijatelja Frejzera. Zahvalan za njenu pomoć, Antonio pita Ro da li bi ona htela da se vrati sa njim u njegovo kraljevstvo, Apoloniu. Nadajući se da će otkriti svoju prošlost, Ro se slaže, ali samo ako sa njom mogu poći njene životinje, koje su joj kao porodica. Tokom putovanja, Ro i Antonio počinju da se zaljubljuju jedno u drugo.

Kada se vrate, Antonio predstavlja Ro svojim roditeljima, kralju Petru i kraljici Danijeli, kao i njegovim mlađim sestrama - trojkama - Riti, Đini i Sofiji. Dok su male djevojčice odmah zavolele Ro i njene životinje, Danijela nije sigurna šta da misli o Ro, dok Petar ne odobrava ništa što je u vezi sa njom. Kralj postaje još više uznemiren očiglednom ljubavlju svog sina prema " necivilizovanoj devojci sa ostrva ". Ro, međutim, uspeva da zadobije prijateljstvo Danijelinog ljubimca - majmuna, Talule.

Petar je odlučan da svog avanturističkog sina skrasi i oženi. Dok je Antonio bio daleko, Petar je uredio da se Antonio oženi Lusijanom, princezom iz susednog kraljevstva. Kao i princ, i Lusijana ne želi da se uda za nekoga koga ne voli, ali je primorana da bude marioneta u šemama svoje majke. Nepoznato svima, kraljica Arijana ( Lusijanina majka ) kuje zaveru da ubije Antoniovu porodicu na venčanju i preuzme njihovo kraljevstvo, Lusijana nije želela da pomogne svojoj majci, a kako je ona previše ljubazna, sprijateljila se sa Ro. Motiv kraljice Arijane je da se osveti za svoje roditelje, koji su proterani i svedeni na to da budu farmeri, zbog pokušaja ubistva Antoniovih roditelja pre mnogo godina. Kraljica smatra da je Ro pretnja za njene planove i brzo kuje zaveru, kako bi je se otarasila.

Tokom sledećih nekoliko dana, Ro u više navrata pokušava da zadovolji Antoniove roditelje, ali zbog Arianinog ometanja, sve se pretvara u katastrofu, što dodatno povećava Petrov otpor prema njoj ( Ro ). Zato se Ro sada oseća kao da joj nije mesto u Apoloniji i razmišlja o povratku na svoje ostrvo, ali je ljubav prema Antoniu i odlučnost da sazna nešto o sebi ubeđuje da ostane.

Pokušavajući da je oraspolože, Roine životinje i Talula joj pomažu da se obuče za zabavu, koja je priređena zbog veridbe princa Antonia i princeze Lusijane. Zahvaljujući njihovim naporima, Ro dolazi u divnoj haljini, njena gracioznost i ženstvenost ostavlja sve goste impresionirane i bez daha, uključujući i Petra.

Kada Antonio priznaje Ro da je on voli, Ro ga podseća na njegov zavet dat Lusijani. Posle zajedničkog plesa, ona odlazi i u tom trenutku vidi kočiju ispred dvorca, koja ima isti dizajn kao zastava nađena na ostrvu. Konj koji vuče kočiju govori Ro da ta zastava pripada drugom susednom kraljevstvu, koje se zove Paladia, ali da vojvoda i vojvotkinja ( vlasnici kočije ) imaju samo sinove ; a ne ćerke.

Pošto su mu dojadili očevi pokušaji da ga na silu oženi, Antonio piše poruku za Ro, govoreći u toj poruci da umesto da se oženi Lusijanom on želi da pobegne sa njom ( sa Ro ). Tika je pročitala ovo i odlučila da sakrije poruku od Ro, plašeći se da će je ona ostaviti.

Kao deo njenog plana da se otarasi Ro, Arijana šalje svoja tri ljubimca pacova da stave smrtonosnu uspavljujuću biljku u hranu svih životinja u kraljevstvu. Sledećeg dana, životinje širom celog kraljevstva nisu u stanju da se probude, i Ro je okrivljena za epidemiju. Petar je zaključao Ro u tamnicu, i tokom tog vremena, " zatvorska hrana " koju Azul jede takođe sadrži tu smrtonosnu uspavljujuću biljku, i on takođe pada u dubok san. Kada Antonio preklinje oca da pusti Ro na slobodu, Petar tera sina da naprave dogovor, da ako oženi Lusijanu, Ro će biti oslobođena.

Ro je proterana iz Apolonije i smeštena na brod, koji će je odvesti nazad, na njeno ostrvo. Na putu, Tika priznaje kako je ona sakrila Antonievu poruku, i Ro joj oprašta. Cela grupa je zatim bačena u more, jer je Arijana platila čoveka da sabotira brod. Kada se Ro skoro davi i Sadži pokušava da dođe do nje, njeno pamćenje se aktivira, kako je ona bila izgubljena u moru kao dete, i čoveka, koji je dozivao njeno pravo ime : " Rozela ". Ro uspeva da pozove delfine u pomoć baš na vreme, i oni dovode grupu nazad na obalu.

Kada počinje venčanje Antonia i Lusijane, Arijana se ušunja i stavi malo smrtonosno uspavljujuće biljke i u svadbenu tortu, ali je svedok toga bila mala ptica po imenu Tini. Ro stiže i brzo počinje da pravi protivotrov - tonik od ruža, za otrov. Tada dolazi Tini do nje i govori joj da je Arijana takođe otrovala i svadbenu tortu. Ona skoro uspeva da izvrši svoj zadatak, kada je kraljevi stražari otkriju. Sadži uspeva da pobegne i uzima protivotrov za Talulu, koja je takođe bila otrovana. Jedan od stražara juri za njim, ali ga Tika obara. Drugi stražar je krenuo da odvede Ro nazad u tamnicu.

Tika ulazi i prekida venčanje Antonia i Lusijane. Antonio je ushićen što će ponovo videti Ro, dok Petar naređuje da ona bude bačena u tamnicu, zato što se vratila. Ona pokušava da objasni da su životinje zaista otrovane i da ona može da ih izleči. Kralj okleva u početku, ali onda se pojavi izlečena Talula sa Sadžijem, dokazujući da Ro govori istinu. Ro zatim izlaže Arijaninu zaveru pred svima. Arijana to poriče, ali šokirana Lusijana potvrđuje Roinu priču, govoreći da joj je njena majka rekla da ne jede ništa od hrane na venčanju. Izložena tome, Arijana pokušava da pobegnem u svadbenoj kočiji, ali nakon duge jurnjave, napokon je zaustavljena i zarobljena, padajući u obor kod svinja, koje su bile njen jedini strah iz prošlosti.

Petar se izvinjava Ro i svom sinu. On daje ovom paru svoj blagoslov i zagrli Ro. Ona kaže kraljevskoj porodici da je njeno pravo ime Rozela. Gost iza njih, kraljica Marisa iz Paladie, slučajno čuje Ro i dolazi ispred njih. Ona im kaže da je ona imala ćerku, po imenu Rozela. Ro na trenutak zastane, a zatim počinje da peva uspavanku, koju ona zna odavno, tj. kada je bila mala. Marisa joj se pridružuje da završi pesmu, shvatajući da je Ro zaista njena dugo izgubljena ćerka i da je to Rozela, princeza Paladie. Antonio, njegovi roditelji i Rozelini prijatelji, tj. životinje (uključujući sada i budnog Azula) gledaju kako se sada ponovo posle mnogo godina, majka i ćerka grle. Rozela i Antonio su se odmah venčali. Lusijana takođe prisustvuje venčanju i upoznaje zgodnog mladog princa. Srećni par (Rozela i Antonio) se opraštaju sa svima, jer kreću na putovanje, medeni mesec sa Sadžijem, Azulom, Tikom i Talulom.

TAGOVI:

Barbi - Princeza sa ostrva
Barbi - Princeza sa ostrva crtani film
Barbi - Princeza sa ostrva sinhronizovano na srpski
Barbi - Princeza sa ostrva na srpskom
Barbi - Princeza sa ostrva ceo film
Barbi - Princeza sa ostrva ceo film sinhronizovano na srpski
Barbi - Princeza sa ostrva crtani film na srpskom
Barbi - Princeza sa ostrva ceo film na srpskom
Barbi - Princeza sa ostrva ceo film sinkronizirano na hrvatski
Barbi - Princeza sa ostrva na hrvatskom
Barbi - Princeza sa ostrva na bosanskom
Barbi - Princeza sa ostrva sinhronizovano na bosanski