Barbi - Škola šarma za princeze

Barbi počinje sa Bler Vilovs, mladom devojkom koja živi u kraljevstvu Gardenie, sa svojom bolesnom majkom i mlađom sestrom, Emili, radeći energično kao konobarica, kako bi im pomogla. Bler se vraća kući posle još jednog dugog radnog dana u "Kafeu Gardenia", Emili gleda godišnji "izbor za buduće princeze" na televiziji, koji uključuje princeze iz mnogih drugih kraljevstava, koje dolaze da se upišu u originalnu školu šarma za princeze (magično, moderno mesto na kojem se uči ples, kako da se pripremaju čajanke, i opšte, pravilno ponašanje, tj. bonton princeza) kako bi saznale svoj puni potencijal. Dodatno, svaki semestar dozvoljen je jedan običan upis, ako neka od njih pobedi na lutriji koja joj dodeljuje punu stipendiju, kao i priliku da postane "Kraljevska dama" ili "Prva dama ", princezina najvernija savetnica(u koju ona ima najviše poverenja).

Na televizoru, Bler,Emili i njihova majka, koja im se kasnije pridružuje, gledaju izbor za pobednika lutrije, u tom trenutku proglašavaju da je odabrana Bler. Apsolutno zapanjena kada čuje ovo, Bler onda saznaje da je Emili tajno slala njeno ime više puta dnevno. U početku, Bler ne želi da ode i iza sebe ostavi svoju odgovornost prema porodici, ali njena majka, koja to vidi kao dobru priliku za svoju ćerku(i s druge strane, neizbežno za njihovu porodicu),uspeva da je ubedi. Bler se oprašta sa svojom porodicom i odlazi u školu sa kočijom, kojom je upravljao čovek po imenu Brok, koji je zaposlen tamo kao radnik.

U školi, Bler je pozdravljena od strane velikog Zlatnog retrivera po imenu Princ, koji joj se odmah dopao. Upravnica škole, Aleksandra Privet, pronalazi Bler na podu sa Princom(koji je prethodno prevrnuo kao rezultat njihovog susreta), i onda je odvodi do njenog ormarića, i objašnjava joj neke stvari o školi usput. Bler, u svom ormariću, iznenada nailazi na vilu po imenu Grejs, koja joj je dodeljena kao lični princezin asistent, kojeg ima svaka studentkinja, koja pohađa školu šarma za princeze.

Bler koristi svoj magično-prožet ormarić da promeni svoju školsku uniformu, a zatim je Grejs vodi u sobu gde će boraviti i spavati, kako bi se ona smestila. Tamo Bler upoznaje svoje nove cimerke(obe su princeze) : Isla (ponekad stidljiva devojka, mada talentovana muzičarka) i Hedli (izlazna i malo muškobanjasta, sportska zvezda). Ona takođe upoznaje i njihove vile asistente, Kapris i Harmoni.

Nakon što su se ukratko predstavile, odjednom se čuje objava gospođice Privet, navodeći da svaka studentkinja odmah dođe da bi im se poželela dobrodošlica i da bi dobile svoje krune za obuku. Na ceremoniji dobrodošlice, gospođica Privet im objašnjava da će dobiti prave krune nakon što uspešno završe semestar sa visokim očekivanjima. Druga nastavnica škole, Dejm Devn onda najavljuje da će ona uskoro napustiti svoj posao podučavanja (kako se ponašati i igrati kao princeza) u školi šarma za princeze, posle njene ćerke(kada ona završi ovu školu), Dilansi (koja takođe pohađa ovu školu) kada ona postane nova princeza Gardenie na kraju semestra. Ona nastavlja dalje da objašnjava da su ona i njena ćerka živele u kraljevskoj palati, još od vremena kraljice Izabele, i smrti njene porodice u saobraćajnoj nesreći pre mnogo godina. Isla i Hedli, sede sa ostatkom svojih koleginica, a zatim tiho razgovaraju sa Bler o dobro poznatoj legendi, koja kaže da nisu svi iz kraljevske porodice nastradali.

Bler za vreme njihovog časa postaje svedok toga da je Dilansi sposobna da hoda sa veoma velikom gomilom knjiga na glavi, bez bilo kakvih teškoća, dok ona ne može da izbalansira hodanje, tj. održava ravnotežu sa jednom knjigom na glavi. I ostale devojke, međutim, imaju nekoliko problema, ali Dejm Devn instruktorki lekcija je, izgleda najviše stalo da izdvaja Bler od ostalih. Međutim, kada bolje pogleda Blerino lice, Dejm Devn postaje odmah radoznalo šokirana. Ona joj tada nemilosrdno kaže da izađe sa njenog časa i navodi da ona ne pripada takvoj ustanovi.

Kasnije, za vreme ručka, Dilansi, inspirisana zlobom svoje majke, šalje svoju vilu pomoćnicu Vikiliu da tajno ugura deo stolnjaka u Blerinu suknju, dok ona, Isla i Hedli nesvesno nastavljaju sa svojim obrokom. Kao rezultat toga, Bler je osramotila sebe samu, kada je neočekivano ustajući od stola povukla stolnjak i sa njim tacnu svih devojaka, koje su sedele za njenim stolom.

Bler, Isla i Hedli odlaze u svoju sobu, gde njih dve pokušavaju da oraspolože Bler. Nakon toga, čuje se kucanje na njihovim vratima, i Hedli odlazi da ih otvori, ugleda Grejs, koja drži veliki paket upućen Bler, od njene sestre Emili. Unutra su raznovrsna pisma i druge stvari, uključujući i crtež kada je Bler kao beba ostavljena na majčinom pragu. Bler objašnjava svojim radoznalim prijateljicama da je ona usvojena,baš kao i Emili, i da se taj crtež odnosi na priču, koja je Emilina omiljena(koju joj je ispričala njihova majka) u kojoj je Bler iznenada bila pronađena na pragu njihove majke, kada je ona imala godinu dana. Gospođica Privet, koja dolazi do ženske spavaće sobe kako bi rekla Bler loše vesti u vezi sa nastavkom njenog školovanja, ali se zaustavlja ispred i slučajno čuje razgovor.

Zimsko vreme stiže, studentkinjama iz škole šarma za princeze su se pridružili mladi momci iz akademije šarma za prinčeve za vreme jednog od njihovih časova plesa. Bler neizbežno postaje partnerka za ples mladom princu, po imenu Nikolas, koji je izgleda veoma prizeman i prijateljski nastrojen, baš kao i ona. Kao rezultat toga, oni razmenjuju raznovrsne šale međusobno, dok plešu. Ljubomorna, jer se nadala dada će ona plesati sa Nikolasom, Dilansi sapliće Bler kako bi je još jednom ponizila ;Međutim, Nikolas pomaže Bler da brzo ustane.

Bler, Isla, Hedli i ostale studentkinje su nagrađene time da slobodno vreme, pre časa iskoriste da razgledaju prvi sprat palate. Devojke onda vide portret cele kraljevske porodice : kraljice Izabele, njenog supruga, kralja Redžinalda, štene za koje Bler shvata da je u stvari Princ (pas) i male bebe devojčice u kraljičinim rukama.

Nakon daljeg posmatranja portreta, Hedli i Isla počinju da pretpostavljaju da bi možda Bler mogla da bude beba sa slike, i nastavljaju da je ispituju da li se seća kada je tačno bilo to, kada je majka našla na kućnom pragu kao bebu. Bler im otkriva da bi taj datum mogao da bude 26. april, jer joj majka tada slavi rodjendan, pošto ne zna Blerin pravi datum rođenja. Zapanjene, međutim, sada ubeđene više nego ikad da su njihove sumnje tačne, Isla i Hedli otkrivaju Bler da je upravo 26. aprila kraljevska porodica stradala u saobraćajnoj nesreći. One joj takođe kažu da veruju u to da možda princeza Sofija nije umrla u saobraćajnoj nesreći, nego da je pronađena i ostavljena ispred tuđih vrata.

Ova pretpostavka im pomaže da shvate da je to najverovatnije razlog zašto se Dejm Devn i Dilansi stalno nemilosrdno i ružno ponašaju prema Bler, jer je ona verovatno princeza Sofija i ako je tako ona je zakonita naslednica prestola Gardenie. Dilansi je prisluškivala ceo razgovor, ali je niko nije video, ona postaje uznemirena zbog toga što je čula i zato što joj majka nikad nije pričala o tome.

Bler obaveštava Hedli i Islu da ona namerava da pronađe čarobnu krunu, kako bi dokazala da je zakonita naslednica i na taj način bi uspešno zaustavila planove Dejm Devn. Njene prijateljice žele da joj pomognu, tako da kasnije te večeri planiraju da se vrate u palatu i pronađu čarobnu krunu, pre diplomiranja i krunisanja sledećeg dana.

Bler, Islu i Hedli zaustavljaju čuvar, Dejm Devn, i gospođica Privet. Oni su zatim optuženi za krađu Dejm Devninog nakita, koji im je ona sama podmetnula. Devojke su tada pritvorene, a pritvor im se završava posle ceremonije krunisanja. Kada Bler prizna Dilansi da veruje da je ona princeza Sofija, Dilansi joj nudi svoju pomoć da pobegne iz pritvora i pronađe magičnu krunu, jer ona ipak želi da uradi ono što je ispravno za kraljevstvo. Devojke stižu na vreme za ceremoniju diplomiranja i Bler tvrdi da je ona princeza Sofija i da samim tim ima pravo na presto.

Dejm Devn i Bler se bore oko krune, u tom trenutku kruna kreće da pada i Dilansi uspeva da je uhvati, a onda mora da odluči da li da je da majci ili Bler. Na kraju, ona odluči da je da Bler, a kada je ona stavi na glavu, odmah zasvetli i pretvara njen izgled u izgled princeze.

Dejm Devn je uhapšena, a Bler govori narodu Gardanie da joj je čast što je njihova princeza. Gospođica Privet joj kaže da je sada vreme da izabere Prvu damu, i Bler, bira Dilansi koja joj je pomogla da ostvari svoj cilj. Dilansi je prijatno iznenađena, a zatim je krunisana i proglašena za Prvu damu.

Na ceremoniji krunisanja se pojavljuje i princ Nikolas i poziva Bler, tj. princezu Sofiju na ples, ubrzo posle toga na ceremoniji se takođe pojavljuju Blerina majka i mlađa sestra Emili. Bler ih upoznaje sa svima i govri Emili kako je i ona sada princeza i da će od sada njih tri živeti u palati, Emili je presrećna zbog toga.

TAGOVI:

Barbi - Škola šarma za princeze
Barbi - Škola šarma za princeze sinhronizovano na srpski
Barbi - Škola šarma za princeze na srpskom
Barbi - Škola šarma za princeze ceo film
Barbi - Škola šarma za princeze ceo film sinhronizovano na srpski
Barbi - Škola šarma za princeze crtani film na srpskom
Barbi - Škola šarma za princeze ceo film na srpskom
Barbi - Škola šarma za princeze ceo film sinkronizirano na hrvatski
Barbi - Škola šarma za princeze na hrvatskom
Barbi - Škola šarma za princeze na bosanskom
Barbi - Škola šarma za princeze sinhronizovano na bosanski