Barbi - U krcku oraščiću

U sklopu priče je Barbina mlada prijateljica , Keli , koja ima problem da izvede određeni baletski pokret i njen strah od pojavljivanja na bini . Barbi joj priča priču o Krcku Oraščiću da je oraspoloži .

Devojka po imenu Klara živi sa Drosselmajerom , njenim strogim dedom , i Tomijem , njenim mlađim bratom . Na Badnje veče , iznenada im dolazi u posetu njihova tetka Elizabet , koja dolazi sa poklonima za svoju sestričinu i bratanca . Klara dobija Krcka Oraščića za kojeg joj tetka Elizabet govori da sadrži srce princa . Tomi pokušava da zgrabi lutku od Klare , ali u tuči , slomljena je ruka Krcka Oraščića .

Klara popravlja Krcka Oraščića i zaspi blizu jelke . Ona se budi i vidi da je njen Krcko Oraščić iznenada živ i bori se protiv kralja miša i njegove mišje vojske . Kada Klara pokušava da pomogne , kralj miš je smanjuje do njegove veličine , mada i dalje nije u mogućnosti da ih pobedi i privremeno se povlači .

Krcko Oraščić objašnjava da mora da pronađe princezu Slatkicu koja je jedina osoba koja može da zaustavi kralja miša da ne preuzme njegov svet . Mudra Sova iz dedinog sata savetuje Klaru da prati Krcka Oraščića , jer je princeza Slatkica jedina osoba koja može da vrati Klaru u njenu originalnu veličinu . Sova takođe daje Klari medaljon koji ima moć da pošalje Klaru kući nakon što oni pronađu princezu Slatkicu .

Njih dvoje putuju u zemlju Parteniju , u Gingerbred selu , gde su im deca rekla da je zakoniti naslednik prestola , Princ Erik , nestao . Klara shvata to da je njen Krcko Oraščić nestali princ i on otkriva da će njegov prethodni nemaran odnos dovesti kralja do toga da proglasi miša kao vršioca dužnosti kralja , dok Erik ne prihvati svoje obaveze tj. odgovornosti . Miš odlučiuje da želi da bude kralj i baca čini na Erika , pretvarajući ga u Krcka Oraščića . Erik se nada da će izbaviti sebe kada pronađe princezu Slatkicu i na taj način ispraviti stvari tj. da će tako sve doći na svoje mesto .

Klara i Krcko Oraščić su se pridružili majoru Mintu i kapetanu Kendiju . Oni su prešli olujno more sa ljubičastim konjem po imenu Marcipan , i stigli na ostrvo princeze Slatkice . Klara je odvojena od grupe , koju je zarobio ludi kralj miš , i ona se sama izlaže opasnosti i odlazi do mišje kraljevske palate da oslobodi svoje prijatelje . Nakon što ih je spasila , Krcko Oraščić se bori da dobije konačnu bitku protiv kralja miša , tokom koje je kralj miš pogođen sa svojom magijom , što dovodi do toga da se njegova palica raspadne i da se on smanji u veličinu pravog miša . On beži u kanalizaciju .

Krcko Oraščić je povređen u borbi i Klara ga poljubi , posle čega se on vraća u svoj pravi oblik , kao princ Erik . Klara , pošto je bila u stanju da razbije čini , otkriva da je ona princeza Slatkica . Erik je krunisan za kralja i par , koji se zaljubio , pleše dok građani iz zemlje Partenie slave njihovu pobedu . U ovom trenutku smanjeni kralj miš pokušava još jednom da porazi Klaru , krade joj medaljon u obliku srca i otvara ga . Kralja miša je udarila grudva i on pada na zemlju i naizgled umire , ali Klara nestaje , pošto je magično vraćena kući.

Klara se probudi u dnevnoj sobi , gde je i zaspala . Krcko Oraščić je nestao , a ona odlazi do njenog dede , koji odbacuje priču kao da je deo njene mašte . Upravo tada , Teta Elizabet se vraća sa mladićem - to je Erik . Predstavlja ga kao sina prijatelja , ona insistira da on ostane na večeri i odvuče dedu Droselmajera i Tomija daleko od njih . Erik joj vraća medaljon i zamoli je za ples . Ona odgovara , " Ja ne mogu reći ne kralju " , i par zaigra valcer zajedno . Snežni globus pokazuje princa - sada kralja - i princezu Slatkicu kako srećno plešu u dvorištu palate .

Priča se vraća nazad do Keli i Barbi . Keli shvata značaj toga da ne odustaje i ona pokušava još jednom baletski pokret koji do tada nije mogla da odigra . Keli i Barbi plešu Sugar Plum Fairi i Keli konačno uspeva svoj baletski pokret da odigra pravilno - baš kako treba ; Barbi joj kaže : " Uvek sam znala da ti to možeš ..."

TAGOVI:

Barbi - U krcku oraščiću
Barbi - U krcku oraščiću crtani film
Barbi - U krcku oraščiću sinhronizovano na srpski
Barbi - U krcku oraščiću na srpskom
Barbi - U krcku oraščiću ceo film
Barbi - U krcku oraščiću ceo film sinhronizovano na srpski
Barbi - U krcku oraščiću crtani film na srpskom
Barbi - U krcku oraščiću ceo film na srpskom
Barbi - U krcku oraščiću ceo film sinkronizirano na hrvatski
Barbi - U krcku oraščiću na hrvatskom
Barbi - U krcku oraščiću na bosanskom
Barbi - U krcku oraščiću sinhronizovano na bosanski