Barbi - Zlatokosa

Barbi priča priču njenoj maloj sestri Keli , koja nema poverenja u svoje slikarske sposobnosti .

Zlatokosa živi kao sluškinja kod zle veštice Gotel , koja živi u dvorcu koji je izolovan u šumi . Ona odrasta verujući da je Gotel spasila , jer je bila napuštena u detinjstvu . Zlatokosa pronalazi prijateljstvo u Penelopi , izlazecem zmaju , i Hobiju , zabrinjavajućem i nestrpljivom zecu . Zlatokosa koristi slobodno vreme koje ima za slikanje prelepih slika mesta o kojima sanja i na koja bi volela da ide kada je slobodna preko dana . Međutim , Gotel ne odobrava Zlatokosin hobi i optužuje je da ne ceni sve što je Gotel uradila za nju .

Dok priprema čaj za Gotel , Penelope slučajno pronalazi tajno stepenište koje vodi u staru sobu ispod imanja . U njoj oni otkrivaju poklon od njenih roditelja , koji su je navodno napustili : srebrna četka za kosu na kojoj je ugrivirano sledeće : " Stalna kao zvezde gore , uvek znaj to da si voljena . Našoj ćerki Zlatokosoj za njen prvi rodjendan . Sa ljubavlju zauvek , majka i otac ". Ove reči su prouzrokovale da mlada umetnica ispita svoju prošlost po prvi put . Njenu pažnju ubrzo odvraća Gotelin poziv za čaj . Nakon što je servirala Goteli njen obrok , Zlatokosa i njeni prijatelji ponovo odlaze u podrum , gde Penelopa razotkriva još jednu tajnu : tunel koji vodi do obližnjeg sela . Zlatokosa kreće ovim putem do malog kraljevstva i uspeva da spasi iz zamke princezu zvanu Kejtrin .

Ubrzo nakon toga , Zlatokosa upoznaje Kejtrinog starijeg brata , princa Stefana . On joj objašnjava da je zamku iz koje je uspela da izvuče Kejtrin postavio kralj Wilhelm , vladar suprotnog kraljevstva . Očaran misterioznom sluškinjom , Stefan je pita kada će je videti ponovo , s čime je ona saglasna , iako se njihov susret naglo završio , pre nego što je Stefan uspeo da joj kaže svoje ime . Zlatokosa brzo žuri nazad u šumu da bi izbegla da je Gotel otkrije . Nepoznat Zlatokosoj , Gotelin ljubimac , Oto je bio svedok ovog susreta . Besna Gotel naređuje Zlatokosoj da joj kaže ime princa . Zlatokosa insistira na tome da ona to ne zna , ali joj Gotel ne veruje , misleći da Zlatokosa laže . Zlatokosa joj kaže da ne može zauvek da je drži zaključanu , na šta joj Gotel odgovara , samo me gledaj . Gotel uništava Zlatokosine boje i slike , pre nego što pretvori spavaću sobu u naizgled sigurniju kulu iz koje ne može pobeći i postavlja Huga , Penelopinog oca napolje da je čuva . Gotel odbija da pusti Zlatokosu dok joj ona ne kaže ime dečka kojeg je upoznala .

Te noći , Zlatokosa je sanjala da je princ Stefan pronašao njenu kulu . On dolazi i penje se na njenu dugu kosu . Oni se skoro ljube , ali se Gotel pojavljuje i razdvaja ih . Zlatokosa se onda probudi i recituje gravuru sa četke za kosu . Magičan tuš svetlosti , ispred njenog prozora , pretvara četku za kosu u četkicu za slikanje . Zlatokosa je ostala sama sa Hobijem i Penelopom , koji je razvesele i ohrabre da stare boje koje su joj uzete od strane Gotel zameni novim bojama . Hobie otkriva četkicu za slikanje i Zlatokosa počinje da slika . Uskoro postaje jasno da njoj ne treba boja , i bilo šta što ona nacrta postaje stvarno . Zlatokosa crta selo i onda koristi sliku kao ulaz , tako stiže u baštu palate i sreće Stefana . Ona mu pokazuje četkicu i moli ga za pomoć da bi saznala ko je njen tvorac , ali insistira na tome da joj on nikada ne kaže svoje ime , brinući da će Gotela to saznati . Ona upoznaje kujundžiju , koji joj kaže da je četkicu napravio njegov brat , koji živi u kraljevstvu kralja Wilhelma . Kujundžija nije video brata godinama , što ga čini veoma uznemirenim . Stefan otkriva da je sukob mnogo više povredio seljane nego što je on mislio .

Nakon toga, Stefan pita Zlatokosu da dodje na maskenbal . Ona mu odgovara da će se videti tamo . On joj kaže da njena kosa prelepo izgleda i izdaleka . Penelopa uskoro stiže preko slike i objašnjava da Gotel dolazi , i one moraju da krenu da Hugo ne bi bio kažnjen . Zlatokosa crta izlaz i odlazi . Kada se vrati u kulu , Zlatokosa koristi četkicu da za sebe naslika predivnu haljinu . Hobi i Penelopa obezbeđuju masku . Nažalost , svetlosna magija četkice se može videti i Oto se ušunja . On brzo krade pozivnicu tako da oni ne primete i odnosi je Gotel . Gotel stiže u kulu , odseče Zlatokosinu kosu , i lomi četkicu za slikanje . Ona je takođe uspela da uništi sliku sela . Zato što ona misli da Zlatokosa odbija da kaže istinu , Gotel ljutito baca čini na njenu kulu , koja večno zadržava ljude koji lažu . Gotel onda odlazi kod kralja Fridriha i u Stefanov dvorac . U kuli , Zlatokosa uspeva da pobegne uz pomoć Penelope i Huga , pošto čarolija jedino uspeva ako je zatvorenik lažov , a Zlatokosa to nije , tako da ona može da izađe iz kule . Ona onda žuri da spase Stefana i njegovu porodicu.

Stefana je Gotel namamila daleko od zabave , prerušena u Zlatokosu . Gotel se sama otkriva i počinje svoj napad . Kralj Vilhelm dolazi pre kralja Fridriha , nadajući se da će silom okončati sukob . Otkriva se da je sukob počeo zato što Vilhelm veruje da je Fridrih kidnapovao njegovu ćerku , koja je nestala kada je bila beba . Fridrih odgovara da nije ništa slično tome ni planirao i da nema pojma gde je Wilhelmova ćerka , na šta Gotel otkriva da je ona uzela Zlatokosu , zato što je Wilhelm " voleo " nju , a oženio drugu ženu ; on je Gotelu gledao samo kao prijateljicu . Zlatokosa stiže taman na vreme da zaustavi borbu , i kralj Wilhelm odmah prepoznaje nju kao svoju ćerku . Veštica napada Zlatokosu sa magijom . Zlatokosa nailazi na kraljevski lavirint , ona se seća magične slike kule , koja je još uvek tamo i prevari Gotel da uđe u nju . Gotel se našla u Zlatokosinoj kuli , gde je Hugo podseća da ona ne može pobeći , zato što ima lažljivo srce .

Zlatokosa je ponovo sa svojim biološkim roditeljima , udaje se za Stefana , čime se završava sukob, i ujedinjuju se dva kraljevstva . Hugo , Penelopa i Hobi žive sa njima u dvorcu . Otkriveno je da Oto sada služi Gotel , ali se podrazumeva da je ona umrla ubrzo nakon toga . Dok su Zlatokosa i Stefan šetali plažom videli su vatromet , isti onaj koji je Žlatokosa nacrtala sa dvorcem u daljini , što podrazumeva da se njen san ostvario . Scena postaje slika , na kojoj je radila Barbi .

Keli se sada oseća bolje i počinje slikanje sa plavom bojom , nakon toga Barbi je podseća da je kreativnost prava magija u umetnosti .

TAGOVI:

Barbi - Zlatokosa
Barbi - Zlatokosa sinhronizovano na srpski
Barbi - Zlatokosa na srpskom
Barbi - Zlatokosa ceo film
Barbi - Zlatokosa ceo film sinhronizovano na srpski
Barbi - Zlatokosa crtani film na srpskom
Barbi - Zlatokosa ceo film na srpskom
Barbi - Zlatokosa ceo film sinkronizirano na hrvatski
Barbi - Zlatokosa na hrvatskom
Barbi - Zlatokosa na bosanskom
Barbi - Zlatokosa sinhronizovano na bosanski