Knjiga o džungli

U indijskoj džungli panter Bagira, na obali reke, pronalazi u kolevci dete te ga odluči dati vučjoj porodici da se za njega brinu. Dečak je dobio ime Mogli. Jedne noći održan je skup svih vukova džungle, a vođa čopora, Akela, obavijestio je da se je Šir Kan, bengalski tigar koji napada ljude, vratio u džunglu. Akela je predložio da se Mogli vrati u ljudsko selo jer ceo čopor nije dovoljno jak da se bori s tigrom. Bagira se ponudi da dečaka vrati među ljude.

Već na početku Moglija skoro pojede piton Ka te upoznaje slonovsku patrolu na čelu sa zapovednikom Hartijem, koji sve zaboravlja. Nakon nekog vremena Mogli se posvađa s panterom, jer želi ostati u džungli, te se odvoje svaki na svoju stranu. Mogli tako lutajući naiđe na zabavnog medveda Balua koji ga usvoji kao svoje mladunče te ga počne učiti tuči i rikanju. Da bi Mogliju pokazao kako se to radi, Balu rikne te Bagira misleći da je Mogli u nevolji pojuri i shvati da je to Balu. Balu i Mogli počnu hodati džunglom te na kraju završe u reci gde majmuni otmu Moglija, a Balua onesposobe.

Majmuni dovedu Moglija kod svog kralja, orangutana Luisa, koji s Moglijem pregovora o Moglijevom mogućem ostanku u džungli ako mu on pokaže kako se pali vatra (što Mogli ne zna). Balu i Bagira nakon borbe uspeju vratiti Moglija i pobeći.

Iste noći Bagira nagovori Balua da odvedu Moglija u selo gde je siguran od Šir Kana. Sledeće jutro Balu pokušava objasniti Mogliju da se mora vratiti u selo na što se dečak razljuti i ponovno pobegne. Tražeći ga, Bagira naiđe ponovno na slonovsku patrolu i zamoli slonove za pomoć. U blizini je bio i Šir Kan koji je čuo sve o Moglijevom lutanju džunglom te ga je odlučio potražti.

Mogli se nađe u polupustinjskom delu džungle gde se upozna sa lešinarima koji ga prime u svoju malu grupu. Šir Kan se pojavi i počne igrati žmurke s Moglijem tako da mu da prednost sve dok ne izbroji do 10. No tigru se nije dalo čekati pa je preskočio neke brojeve i napao Moglija. Na sreću Balu se nađe u blizini te uspori tigra dok dečak pobegne. U međuvremenu počne grmljavina te grom udari u jedno napušteno drvo koje se potom zapali. Balu se seti da se Šir Kan boji vatre te reče Mogliju da zapaljenu granu zaveže oko tigrovog repa. Mogli to učini a tigar, čim je video vatru, pobegne.

Mogli, Balu i Bagira potom naiđu na potok koji džunglu deli od jednog sela te na obali potoka ugledaju devojku koja je uzimala vodu. Mogli se odmah zaljubi na prvi pogled te s njom ode u selo. Baluu i Bagiri na kraju je teško palo što je Mogli otišao.

TAGOVI:

Knjiga o džungli
Knjiga o džungli crtani film
Knjiga o džungli sinhronizovano na srpski
Knjiga o džungli na srpskom
Knjiga o džungli ceo film
Knjiga o džungli ceo film sinhronizovano na srpski
Knjiga o džungli crtani film na srpskom
Knjiga o džungli ceo film na srpskom
Knjiga o džungli ceo film sinkronizirano na hrvatski
Knjiga o džungli na hrvatskom
Knjiga o džungli na bosanskom
Knjiga o džungli sinhronizovano na bosanski