Kralj lavova (drugi deo)

Film počinje dolaskom afričkih životinja pred Ponosnu stenu, na prezentaciju novorođene princeze, ćerke kralja Simbe i kraljice Nale. Ceremonija predstavljanja se odvija kao i u prvom filmu, majmun Rafiki podiže bebu nad životinjama na šta one počnu da reaguju. Tada se pojavljuje naslov filma, i zatim vidimo princezu Kiaru, mladuče iz prve scene, kako pokušava da ode da se igra. Otac pokušava da je drži u što većoj bezbednosti, sa obzirom na nevolje koje je i sam preživeo kao mlađi, i šalje svoje najbolje prijatelje, merkata Timona i Bradavičastu svinju Pumbu da je čuvaju. Kiara ipak uspe da im umakne zađe u pusti predeo zemlje gde nailazi na Kovua, mladunče iz plemena Odpadnika, nepriljatelja Kiarinog plemena. Njihov razgovor prekida iznenadni napad krokodila i mladunci sarađuju da bi se spasili i došli do sigurnog područja. Kiara misli da je napokon stekla prijatelja i želi da počne da se igra sa njim, ali se tada pojavljuje Simba, a zatim i Kovuova majka, Zira, vođa Odpadnika i koja ima visoko mišljenje o Simbinom stricu i tiraninskom kralju Skaru koji je ubio Simbinog oca Mufasu u prvom filmu. Nakon kratke rasprave svako uzima svoje mladunče i vraća se svojoj kući. Pred Ponosnom stenom Simba objašnjava ćerci kako je ona deo kruga života i da su i ona i on zapravo jedno i jednaki, nakon čega joj oprosti zbog nepažnje. U međuvremenu, na teritoriji odpadnika Zirina druga dva deteta, mala Vitani i tinijdžer Nuka koji mrzi Kovua jer ga je (Kovua) Skar odabrao za naslednika, razgovaraju kada se Zira i Kovu vrate. Majka je u početku ljuta na Kovua, ali joj tada pada na pamet plan kako da svrgne Simbu, postavi Kovua za kralja i vrati se u Ponosnu zemlju sa ostalim Odpadnicima.

Nakon nekoliko godina Rafiki na svom drvetu crta Kiaru, sada većm odraslu princezu i Kovua i kroz razgovor sa duhom pokojnog kralja Mufase izražava svoju brigu zbog njihovog uporednog odrastanja, kada Mufasa dolazi na ideju da ako se Kiara i Kovu zaljube, to može biti kraj problema . Kovu je izrastao u snažnog, mladog lava pod Zirinim treningom i cilj mu je postao da ubije Simbu. Kiara se priprema za svoj prvi lov i moli Simbu da je pust i da ide bez pratnje, ali on ipak šalje Timona i Pumbu za njom. Odrasli Vitani i Nuka odlaze na Groblje slonova da bi uzeli vatru za konačno ostvarenje plana. Kiara, pokušavajući da se kloni svojih čuvara i što pre ulovi plen, naleće u u požar koji joj podmeće Zirina deca i nakon kratkog bega se onesvesti. Tada dolazi Kovu i odvodi je u vodu. Simba dolazi da interveniše nakon što se Kiara budi i Simba tak oduguje Kovuu Kiarin život i mora mu vratiti dug, odnosno primiti Kovua u svoj čopor jer je mladi lav navodno napustio Otpadnike, iako mu ne veruje. Lavovi se vraćaju Ponosnoj steni i tamo Kiara zahteva od Kovua da je poduči lovu dak ih Zira i Nuka posmatraju iz daljine.

Uveče Simba ima noćnu moru u kojoj Mufasa visi sa litice, kao u prvom filmu ali Simba ne može da mu pomogne jer ga Skar od jednom hvata. Mufasa pada, a Skar se pretvara u Kovua i baca Simbu u smrt, nakon čega se kralj budi. Ujutru, kada Simba ode da se napoji Kovu se sprema da ga zaskoči, ali nailazi Kiara i nagovara Kovua da počnu sa lovom. Njih dvoje nailaze na Timona i Pumbu i svi zajedno slučajno isprovociraju nosoroge da ih pojure i Kovu otkriva užitak zabave, a i zbližava se sa Kiarom. Nala i Simba razgovaraju o tome da li se Kovuu može veroati dok gledaju njega i Kiaru. Kovu je u dilemi, da li da ostane veran Ziri i Skaru ili da dopusti sebi da se zaljubi u princezu i tako upropasti plan. Pojavljuje se Rafiki koji se stavlja u ulogu provodadžija izmeđe ono dvoje i to mu polazi za rukom. Simba odlučuje da veruje Kovuu, a Vitani, koja sve to gleda iz daljine pomišlja da je Kovu izdao svoj rod. Sutra Simba i Kovu odlaze u šetnju tokom koje kralj priča o Skarovim zlodelima i oni slučajno zađu na teritoriju Odpadnika gedih oni pod Zirinim voćstvom opkoljavaju i napadaju Simbu. Simba, pomislivši da je ovo od početka bila Kovuova klopka, pokušava da pobegne uz jednu branu, a Kovu se nađe u savršenoj poziciji da ubije kralja, ali ne čini to. Nuka, želeći da se dokaže majci, hvata Simbu za nogu, ali nekoliko grana pada na njega i uguši ga do smrti, dok Simba beži i stiže do Ponosne stene pre nego što se onesvesti. Zira za to vreme optužuje Kovua za Nukinu smrt i izgrebe ga po oku, stvarajući mu ožiljak nalik Skarovom. Kovu prkosi majci po prvi put i beži od odpadnika, nakon čega Zira najavljuje da će Simbino kraljevstvo biti preuzeto silom. Kovu se vraća do ponosne stene, ali Simba mu više ne veruje i proteruje ga. Kiara, potresena, odlučuje da pobegne za njim, jer ga voli. Uspeva da ga pronađe nakon dužeg lutanja i oni se napokon spajaju, a Kiara shvata da bi tako mogla da se spoje i njihova plemena, koja se već pripremaju za rat.

Na bojnom polju, Zira ignoriše Simbinu poslednju ponudu da se odustane od rata i bitka počinje. Trenutak pre nego što i vođe uđu u već rasplamsalu bitku, Kovu i Kiara se postave između njih i spreče ih da nastave boj. Kiara podseća Simbu na ono što ju je učio kada je bila mlađa, da su svi jednaki, i on odluči da prestane sa bitkom. Zira naređuje Vitani da ih napadne, ali ona shvata da je princeza u pravu i govori majci da je dosta rata, a njen primer slede i ostali Odpadnici. Zira, u naletu besa naskače na Simbu, ali se Kiara ispreči ispred njega i njih dve padaju sa litice. Kiara uspeva da se spase, i nudi pomoć Ziri koja visi sa litice, ali ona odbija iz ponosa, i pada u reku. Simba pomaže kiari da se popne na vrh i priznaje Kovuu da je pogrešio i prima i njega i Odpadnike u svoje pleme. Rafiki venčava Kiaru i Kovua, nakon čega se svi zajedno penju na Ponosnu stenu i riču, dok Mufasa čestita sinu sa neba na mudroj odluci.

TAGOVI:

Kralj lavova (drugi deo)
Kralj lavova (drugi deo) crtani film
Kralj lavova (drugi deo) sinhronizovano na srpski
Kralj lavova (drugi deo) na srpskom
Kralj lavova (drugi deo) ceo film
Kralj lavova (drugi deo) ceo film sinhronizovano na srpski
Kralj lavova (drugi deo) crtani film na srpskom
Kralj lavova (drugi deo) ceo film na srpskom
Kralj lavova (drugi deo) ceo film sinkronizirano na hrvatski
Kralj lavova (drugi deo) na hrvatskom
Kralj lavova (drugi deo) na bosanskom
Kralj lavova (drugi deo) sinhronizovano na bosanski