Kung Fu panda

Po (Džek Blek) je panda koja radi u restoranu rezanaca koju posjeduje njegov otac, gusan g. Ping (Džejms Hong). Obožava kung fu i tajno sanja da postane veliki majstor u toj borilačkoj vještini, ali njegova debljina i nespretnost mu govore da je to neostvariv san. Njegov otac se nada da će Po jednog dana preuzeti restoran i čeka pogodnu priliku da mu saopšti porodičnu tajnu pravljenja rezanaca.

Majstor Ugvej, kornjača, predosjeća da će zli ratnik, snježni leopard Tai Lung (Ijan Makšejn), bivši student njegovog glavnog učenika, crvenog pande majstora Šifua (Dastin Hofman), pobjeći iz zatvora i vratiti se da ugrozi cijelu Dolinu mira. Dok Šifu šalje gusku Zenga (Dan Fogler) da obavijesti upravu zatvora da pojačaju obezbjeđenje, Ugvej naređuje da se organizuje zvanična ceremonija na kojoj će biti izabran Zmajev ratnik koji može da pobijedi Taija Lunga. Svi vjeruju da će biti izabran neko iz "Najljuće petorke" — Tigrica (Andželina Žoli), Majmun (Džeki Čen), Bogomoljka (Set Rogen), Zmija (Lusi Lu) ili Ždral (Dejvid Kros). Petorku sačinjavaju najvještiji kung fu borci koje je trenirao majstor Šifu.

Dok Petorka demonstrira svoje borilačke vještine na ceremoniji, Po kasni i ne uspijeva da uđe na ceremoniju. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja, Po veže vatrometne rakete na stolicu, sjeda na nju i pali rakete što ga baca visoko u nebo da bi potom pao nasred arene. Ugvej, koji je ranije šapnuo Šifuu da osjeća prisustvo Zmajevog ratnika, pokazuje prstom na Poa, ukazujući da je on Zmajev ratnik. Svi od prisutnih su zaprepašćeni Ugvejevim izborom, a Šifu ga moli da razmotri svoj izbor. Ugvej ostaje pri svojom odluci.

Uzbunjen zbog Ugvejevog lošeg izbora, Šifu na sve načine pokušava da otjera Poa, stavljajući ga na najteže vježbe dok ga ratnici Najljuće petorke nipodaštavaju i smiju mu se. Iako svjestan njihovog raspoloženja, Po trpi sve to i djelimično ipak uživa jer je u društvu svojih kung fu idola. Majstor Ugvej, još uvijek siguran da je napravio dobar izbor, daje mu savjet da vjeruje u sebe. Poslije toga Po pridobija ratnike petorke svojim dobrim kuvanjem i smislom za humor. Nakon toga mu Tigrica otkriva kako je Tai Lung postao tako zao. Šifu ga je othranio odmalena i naučio ga kung fuu, voleći ga kao sina. Kada se mislilo da će Lung biti proglašen za Zmajevog ratnika, Ugvej se nije složio. Uslijedili su njegovo izlivanje bijesa na cijelu dolinu i pokušaj otimanja Zmajevog svitka — papira na kojem piše tajna Zmajevog ratnika. Šifu je pokušao da ga spriječi ali nije mogao da ga zaustavi jer ga je još uvijek vidio kao dijete koje je odgojio. U posljednjem trenutku ga je zaustavio Ugvej i Lung je zatvoren u najdublje odaje zatvora. Tigrica ovu priču završava govoreći da Šifu nikog nije toliko volio kao Lunga, ni prije ni poslije.

U međuvremenu, upravnik zatvora (nosorog) u kojem se čuva Lung odbija da posluša proslijeđeno naređenje o pojačanju obezbjeđenja zatvora i umjesto toga vodi gusku Zenga, kurira, u najtamnije dubine zatvora da mu pokaže Lunga i koliko je dobro vezan. Međutim, dok su odlazili odatle guski spadne pero kojeg Lung nogom privuče sebi dok stražari ne gledaju. Uspijevši pobjeći i rasturiti stražare, Tai Lung naređuje Zengu da odleti i javi svima da se Tai Lung vratio. U Dolini Mira, u kojoj je nastala uznemirenost, Ugvej umire i uzdiže se na nebo. Prije nego što se upokojio, molio je Šifua da vjeruje u Poa i da mu pomogne da pobijedi Lunga. Šifu pristaje ali Po, kada čuje da je Lung zaista pobjegao i da je njegova obaveza da se s njim suoči, pokušava da pobjegne. Šifu ga stiže i zaustavlja, te mu obećava da će pokušati da od njega napravi ratnika. Kada sam Po prizna da ne vjeruje u sebe i svoje mogućnosti da pobijedi Lunga, Šifu ostaje bez rješenja. Tigrica, znajući da niko osim nje ne može da se suprotstavi Lungu, samostalno donosi odluku da ode i zaustavi ga, bez Šifuovog znanja. Preostali iz petorke joj se pridružuju. Sljedećeg jutra, Šifu otkriva da je Po fizički vrlo sposoban kada se motiviše hranom. Obogaćen tim saznanjem, Šifu organizuje intenzivne vježbe za Poa, uvijek ga motivišući kolačićima. Kao što se i nadao, uskoro od Poa na taj način čini sposobnog ratnika.

Petorka je u međuvremenu susrela Lunga na ogromnim visećim mostovima. Iako se u jednom trenutku učinilo da su uspjeli da ga pobijede, Lung im u zadnjim trenucima zadaje parališuće udarce nakon kojih bivaju isporučeni nazad u hram. Kada ih nađe, Šifu shvata da Lung želi da ih zaplaši i daje Pou sveti Zmajev svitak koji pruža veliku snagu onome koji je pročita. Po otvara svitak ali u njemu ne nađe ništa do svoj odraz i nijednog slova. U očajanju što je svitak naočigled beskorisan, Šifu naređuje svojim učenicima da odvedu stanovnike doline na sigurno a on ostaje sam da dočeka Lunga i zadrži ga koliko je to moguće.

Po, koji je takođe krenuo nazad među stanovnike, sreće svog oca koji ga oduševljeno dočeka i konačno mu kaže šta je tajni sastojak njegovih rezanaca: ništa. Stvari se čine posebnim, kaže, zato što ljudi vjeruju da su posebne. Shvatajući da je upravo to značenje Zmajevog svitka, Po odjuri nazad u hram da pomogne Šifuu. Dotle je Lung već bio stigao i počeo da prebacuje Šifuu što mu nije pružio zvanje Zmajevog ratnika i suprotstavio se Ugvejevoj, po njegovom mišljenju, pogrešnoj odluci. Uslijedi bitka u kojoj Šifu biva poražen. Lung se okreće ka mjestu gdje stoji sveti Zmajev svitak i, shvatajući da ga nema, u bijesu pokušava da ubije Šifua. U posljednjem trenutku se pojavljuje Po i izaziva ga na dvoboj.

Tai Lung ne shvata Poa ozbiljno ali ipak skače na njega i uslijedi bitka u kojoj Po dokaže da ima nezanemarljivu snagu i sposobnost. Iako nakon duge borbe Lung uspijeva da pobijedi Poa i oduzme mu Zmajev svitak, on ne uspijeva da shvati njegovo značenje. Po pokušava da mu objasni značenje, ali frustrirani leopard ga napada parališućim napadom nerava ali mu to ne uspijeva jer ne može da pogodi Poov nerv zbog zaštitnog sloja sala. Ohrabren, Po napada Lunga i u zadnjem trenutku ga uhvati za prst i zadaje mu Vušijev zahvat (kojim je na početku Šifu prijetio Pou), koji uzrokuje ogromnu svjetlosnu eksploziju u dolini i uništava Lunga.

Petorka i stanovnici se vraćaju u dolinu i pronalaze ošamućenog ali pobjedničkog Poa. Oduševljeni njegovom pobjedom, ratnici Petorke mu se klanjaju, priznaju ga kao ratnika i nazivaju ga majstorom. Po se tada sjeti da je majstor Šifu smrtonosno ranjen i juri u hram. Pošto mu se učini da je Šifu mrtav on pada u očajanje, ali mu Šifu ubrzo objasni da je samo stekao mir nakon pobjede nad Lungom. Umiren, Po liježe pored Šifua. Nakon nekoliko sekundi Po predlažu da odu da jedu nešto a Šifu pristaje.

Na kraju odjavne špice, Šifu i Po jedu skupa pored svetog breskvinog drveta. Sjeme breskve koje je Šifu bacio u zemlju pred Ugvejevu smrt je isklijalo u novu biljku.Po (Džek Blek) je panda koja radi u restoranu rezanaca koju posjeduje njegov otac, gusan g. Ping (Džejms Hong). Obožava kung fu i tajno sanja da postane veliki majstor u toj borilačkoj vještini, ali njegova debljina i nespretnost mu govore da je to neostvariv san. Njegov otac se nada da će Po jednog dana preuzeti restoran i čeka pogodnu priliku da mu saopšti porodičnu tajnu pravljenja rezanaca.

TAGOVI:

Kung Fu panda
Kung Fu panda crtani film
Kung Fu panda sinhronizovano na srpski
Kung Fu panda na srpskom
Kung Fu panda ceo film
Kung Fu panda ceo film sinhronizovano na srpski
Kung Fu panda crtani film na srpskom
Kung Fu panda ceo film na srpskom
Kung Fu panda ceo film sinkronizirano na hrvatski
Kung Fu panda na hrvatskom
Kung Fu panda na bosanskom
Kung Fu panda sinhronizovano na bosanski