Lepotica i zver

Čarobnica ponudi princu ružu u zamenu za sklonište u njegovom dvorcu, ali ju razmaženi princ bahato odbije. Stoga ga čarobnica kazni time da ga pretvori u zver, a njegove sluge u kućne predmete. Kako bi se iskupio i razbio čaroliju, princ mora pronaći ženu koja će ga zavoleti, i to pre nego zadnja latica ruže padne.

Nekoliko godina kasnije, Bel je devojka koja živi u jednom selu i rado čita pustolovne romane. Lovac Gaston joj se stalno udvara, ali nju ne zanimaju razmažene osobe. Kada se njen otac, Maurice, izgubi u šumi te ga zarobi zver u svom dvorcu, njegov konj Filip dovede Bel do te lokacije. Kako bi spasila oca, ona se ponudi zauzvrat umesto njega da ostane u dovrcu zveri. Iako su njihovi odnosi isprva zategnuti, Bel i zver se vremenom bolje upoznaju i sprijatelje. On joj pokaže svoju biblioteku u kojoj može čitati razne romane. U dvorcu, ona upoznaje i njegovu poslugu: Lumiere, koji ima oblik svećnjaka; Kogswortha, koji ima oblik sata; gđe. Potts, čajnik i drugi.

Natrag u selu, Gaston plati d Arquu da pošalje Mauricea u ludnicu ako Bel još jednom odbije njegovu prosidbu. Upotrebivši čarobno ogledalo, Bel ugleda oca ranjenog u šumi te zamoli zver da ju pusti. Iako time uništava i zadnju priliku za spas od čarobnog prokletstva, zver joj dopusti odlazak. Ona pronađe oca te ga odvede kući. Kada Gaston želi poslati Mauricea u ludnicu zbog priča o zveri, Bel dokaže suprotno uz pomoć čarobnog ogledala, koje ljudima pokaže zver. Shvativši da Bel voli zver, Gaston okupi ljude i iskoristi prozirnu obmanu da će ubiti čudovište u dvorcu jer je pretnja ljudima. Posluga se bori protiv seljaka, a zver i Gaston se potuku na krovu dvorca. Gaston ga rani, ali se oklizne i padne u smrt. Bel prizna umirućoj zveri da ga voli, te to transformiše njega nazad u ljudskog princa. I posluga poprimi nazad svoje ljudsko obličje. Bel na kraju filma pleše sa princom u plesnoj dvorani, na oduševljenje svih.

TAGOVI:

Lepotica i zver
Lepotica i zver sinhronizovano na srpski
Lepotica i zver na srpskom
Lepotica i zver ceo film
Lepotica i zver ceo film sinhronizovano na srpski
Lepotica i zver crtani film na srpskom
Lepotica i zver ceo film na srpskom
Lepotica i zver ceo film sinkronizirano na hrvatski
Lepotica i zver na hrvatskom
Lepotica i zver na bosanskom
Lepotica i zver sinhronizovano na bosanski