Maša i meda - Priča za laku noć

Crtani film prikazuje pustolovine simpatične devojčice Maše i Medveda, koji su prijatelji. Veoma je poučan i prosto zrači nevinošću, a sve to je podržano fantastičnom animacijom. Predstavlja pravo osveženje u moru crtanih filmova koji nas danas zasipaju nasiljem i vulgarnostima.

Glavna junjakinja je majušna ruska devojčica Maša, koja za druga odabira medveda, penzionisanog cirkuskog izvođača, koji je onako nezgrapan i veliki, sa ljubavlju čuva, podučava, igra se s njom i brine za svoju drugaricu, iako je ona vrlo često veći davež od Denisa napasti.

Zajedno prolaze kroz mnoge komične zgode, u koje Maša upada zbog svoje razigranosti i znatiželje. Medved voli mir, red i sistematičnost, što je u suprotnosti sa Mašinim karakterom. To dovodi do tenzija i komičnog haosa, ali se uvek sve dobro reši zahvaljujući Medvedovoj smirenosti i snalažljivosti.

Ostali likovi su stanovnici šume: zec, jež, par vukova, veverica i medvedica. Crtani film u osnovi ima sličnosti sa istoimenom ruskom narodnom pričom.

Maša i meda - Priča za laku noć
Maša i meda - Priča za laku noć sinhronizovano na srpski
Maša i meda - Priča za laku noć na srpskom
Maša i meda - Priča za laku noć ceo crtani
Maša i meda - Priča za laku noć ceo crtani sinhronizovano na srpski
Maša i meda - Priča za laku noć crtani crtani na srpskom
Maša i meda - Priča za laku noć ceo crtani na srpskom
Maša i meda - Priča za laku noć ceo crtani sinkronizirano na hrvatski
Maša i meda - Priča za laku noć na hrvatskom
Maša i meda - Priča za laku noć na bosanskom
Maša i meda - Priča za laku noć sinhronizovano na bosanski