Nodi - Ostrvska avantura

Nodi je mali čovek koji živi sam u svojoj kući u Gradu igračaka

Prvi crtani objašnjava Nodijevo poreklo. Uplašio se jednog drvoseče, ali je pobegao kada je drvoseča počeo proizvoditi drvene lavove kojih se Nodi jako bojao. Počinje tako lutati po šumama, bez odeće, bez novca i doma, ali upoznaje Big Ears-a, prijateljskog patuljka. Big Ears shvata da Nodi nije igračka i vodi ga u Grad igračaka. Kupio mu je nešto odeće i kuću u kojoj će Nodi živeti. Dok je Nodi bio srećan time da je igračka, njegovi sugrađani nisu se slagali s time. Posmatrali su Nodija, pitali su se je li igračka ili ukras. U nastavku Nodija su smatrali igračkom, ali još uvek treba uveriti sud da je dobra igračka. Sud donosi odluku da je dobar na temelju svedočenja jedne lutke koja je rekla da je Nodi spasio jednu devojčicu od lava stoga Nodi može ostati u Gradu igračaka. Izabrao je neki automobil. Taj mu je Automobil poklonjen nako što je pomogao rešiti neku lokalnu misteriju.

Nody obožava prevoziti svoje male prijatelje u svom crveno-žutom taksiju po Gradu igračaka. Ostale igračke ga čuju kada dolazi po zvuku njegovog clacson-a i zveket njegove kape. Često koristi svoj auto da bi posetio sva mesta u Gradu igračaka. Kada mu sa taksijem stvari ne idu dobro ili mu treba pomoć obrati se Big Ears-u koji mu svaki put daje što mu treba. Ponekad Nodi daje ljudima da diraju njegovu kapu u zamenu za neke male stvari poput jutarnjeg mleka. Nodijev najvernji pratilac je pas Bumpy. Bumpy ga prati gotovo svim avanturama.

Nodi je iskren i pošten, ali često biva u nevoljama, ili zbog nerazumevanja ili zato što mu netko (najčešće 2 zla goblina) naprave nekakav ružan trik. Vrlo je naivan u razumevanju sveta, a često biva zbunjen. U nastavku priče on postaje mudriji, ali bez gubljenja njegove ljubavno slatke naivnosti. Nodijevi najbolji prijatelji su: Big Ears, Tessie Bear, pas Bumpy i Tubby Bears. Tessie je ljubazna medvedica koja često nosi šešir sa cvećem i suknju, jako je pristojna i puna ljubavi za sve svoje prijatelje i susede. Tessie ima psa, Bumpy-a, koji voli praviti probleme ljudima. Nodi se doasađuje sa Bumpy-om ali mu je još uvek simpatičan. Svaki puta kada Nodi preti Bumpy-u, Tessie se uznemiri, a ponekad i zaplače. Medvedi Tubby stanuju pokraj Nodija. Gospodina i gospođa Tubby često pomažu Nodiju. Oni su Nodiju poput roditelja. Imena Tubby-a nikada nisu izrečena, a Nodi ih je uvek zvao Gospodin i Gospođa Tubby. Oni imaju sina Tubby-a koji je ponekad nazvan Master Tubby. Bio je nestašan dečak, neposlušan. Jednom prilikom Tubby ljut što ga poseduju i kažnjavaju, stoga odlazi na more. Igrom slučaja Nodi u Bumpy mu se pridruže. Na kraju puta Tubby-u počinju nedostajati roditelji, pa im donosi darove.

Nodi je imao mnogo prepirki sa Gospodinom Plod-om, lokalnim policajcem. Neke su prepirke uzrokovane nerazumevanjem načina funkcionisanja Grada igračaka, a neke druge zbog lažnih identiteta. Gospodin Plod bio je vrlo toleranatan prema Nodiju i često mu je pomagao na svoj način. Gospodin Plod često je hvatao zločince na svom policijskom biciklu, sa svojom zviždaljkom i svojom najčešćom rečenicom "stani u ime zakona".

Nodi - Ostrvska avantura
Nodi - Ostrvska avantura sinhronizovano na srpski
Nodi - Ostrvska avantura na srpskom
Nodi - Ostrvska avantura ceo film
Nodi - Ostrvska avantura ceo film sinhronizovano na srpski
Nodi - Ostrvska avantura crtani film na srpskom
Nodi - Ostrvska avantura ceo film na srpskom
Nodi - Ostrvska avantura ceo film sinkronizirano na hrvatski
Nodi - Ostrvska avantura na hrvatskom
Nodi - Ostrvska avantura na bosanskom
Nodi - Ostrvska avantura sinhronizovano na bosanski